costicosteroizi obezitate

Utilizarea inhalatoarelor pot transforma femeile în persoane obeze, sugerează cel mai recent studiu.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cantitatea semnificativă de costicosteroizi ar putea indica o potenţială legătură între eliberarea căilor respiratorii şi între acumularea kilogramelor.

Din nefericire pentru reprezentantele sexului frumos, acest efect advers este valabil numai în cazul lor.

Dacă e să ne luăm după experimentul realizat pe 14.000 de subiecţi, pe lângă obezitate, derivaţii din colesterol (costicosteroizii) pot duce la hipertensiune arterială şi la acumularea de ţesut adipos în zona abdomenului.

Hipertensiunea arterială este doar începutul, spun experţii

Diabetul zaharat de tip 2 sau alte boli de natură cardiacă reprezintă doar o mică parte din lista de pericole declanşată de utilizarea acestor inhalatoare, care pentru persoanele diagnosticate cu astm sunt esenţiale.

Costicosteroizii sunt folosiţi în mod frecvent în fabricarea unor medicamente anti-inflamatoare care vin sub formă de tablete, spray-uri nazale, inhalatoare, injecţii şi uneori şi sub formă de creme.

Produsele pe bază de costicosteroizii sub formă de inhalatoare sunt de cele mai multe ori folosite pentru a ameliora simptomele astmului sau a altor boli respiratorii.

Utilizarea acestor produse, etichetată drept ‘total inofensivă’ de către majoritatea medicilor, a crescut enorm în ultimii 20 de ani.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Erasmus Medical Center din Rotterdam susţin că efectele adverse sunt devastatoare.

10 adulţi din cei 14.000 care au participat la experiment au folosit medicamente pe bază de costicosteroizi, în timp ce jumătate le-au administrat sub formă de inhalatoare.

La sfârşitul experimentului, femeile care au folosit inhalatoare şi spray-uri nazale au raportat un risc mai de a dezvolta sindromul metabolic mai crescut cu 1,4%.

Bărbaţii în schimb, nu au raportat niciun efect secundar.

Leave a Reply