gaz sarin Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost acuzat de uciderea în masă a civililor din provincia Idlib.

Atacul cu gaz sarin a fost iniţiat în cursul zilei de marţi şi (una dintre cele mai toxice substanţe chimice) a provocat moartea a 100 de civili, printre care şi 11 copii.

Echipa de medici a spitalului din zonă nu mai face faţă numărului impresionant de răniţi.

Majoritatea prezintă semne de intoxicare cu gaz sarin, dificultăţi în a respira şi plăgi deschise pe toată suprafaţa corpului.

La doar câteva ore după atacul cu arme chimice, spitalul în care medicii se chinuiau să îi ajute pe cei răniţi a fost şi el lovit de un proiectil.

Potrivit presei locale, în momentul impactului, unul dintre zidurile unităţii medicale s-a prăbuşit peste medici.

Cel mai recent bilanţ al victimelor sugerează că alte 400 de persoane au fost rănite în urma celui de-al doilea atac.

Observatorul sirian pentru drepturile omului declară că persoanele decedate au murit prin sufocare sau în urma unor alte efecte adverse provocate de gazul sarin.

Aceeaşi asociaţie globală afirma cu certitudine că atacul sângeros a fost provocat de forţele armate ale dictatorului sirian.

În acelaşi timp, liderii opoziţiei siriene susţin că atacul chimic a fost declanşat de un raid aerian al preşedintelui Bashar al-Assad sau de avioanele de luptă ale ruşilor.

Totodată, luaţi la întrebări de organizaţiile mondiale, liderii de la Kremlin susţin că trupele lor nu au iniţiat un atac în zona aceea.

Atacurile care implică substanţe chimice extrem de periculoase a devenit o practică obişnuită în Siria.

Militanţii recurg la această metodă atunci când vine vorba de uciderea unor grupuri mici de oameni, pe care îi înghesuie în spaţii restrânse.

În încăperile de dimensiuni mici, gazul îşi face efectul mult mai rapid şi, totodată, se risipeşte şi mai repede în aer.

Leave a Reply