Mevlit Stelian

Ofiţerul român făcea parte din echipajul unei nave comerciale, care se afla în drum spre China.

Potrivit presei din Singapore, Mevlit Stelian şi-a găsit sfârşitul în sala motoarelor în timp ce vasul se afla în zona portului Kota Kinablu din Malaezia.

Decesul i-a fost declarat în jurul orei 9.30 la scurt timp după ce trupul i-a fost descoperit de ceilalţi membrii ai echipajului.

O cerere urgentă a fost făcută către Agenţia Forţelor Navale din Malaezia, care prevede desemnarea unei aeronave şi a unui echipaj medical pentru a prelua trupul ofiţerului.

Vasul la bordul căruia se afla Stelian era în larg, la 150 de mile nautice de oraşul Labuan.

‘Initial, unul dintre ofiţeri au sunat în Labuan însă spitalul de acolo nu are echipamentul necesar pentru a ridica trupul.

În cele din urmă, Stelian a fost transportat de către un elicopter al Forţelor Aeriene la spitalul Queen Elizabeth’, a declarat poliţistul M. Chandra într-un comunicat de presă.

La sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Kota Kinabalu, la ora locală 15.00 (10.00, ora României), personalul medical care-l aştepta a anunţat poliţia că ofiţerul a murit.

Potrivit unor investigaţii şi examene medicale realizate de staff-ul medical din Labuan, bărbatul nu prezenta urme de violenţă pe suprafaţa corpului.

Poliţiştii nu au putut obţine nicio declaraţie de la cei 15 colegi deoarece aceştia au fost forţaţi de împrejurări să îşi continue drumul către Shekou, China.

Stelian era căsătorit şi era ofiţer 3 al companiei singaporeze Berge Bulk Maritime Pte Ltd ship.

Acesta era primul său voiaj la bordul unei nave Berge Bulk Maritime.

 

Leave a Reply