Vladimir Putin furios

Liderul de la Kremlin a etichetat ofensiva americană asupra bazei aeriene din Siria drept ‘un act ilegal de agresiune’ în timpul unui discurs ostil.

Preşedintele rus a ţinut să precizeze că operaţiunea va avea un efect negativ iremediabil asupra relaţiei dintre Washington şi Moscova.

Ba mai mult, Vladimir Putin este de părere că rachetele lansate asupra bazei militare folosite de forţele militare ale Siriei au încălcat o serie de reguli şi principii internaţionale.

Faptul că a fost anunţat cu numai 30 de minute înainte de a da startul atacului a reprezentat de asemenea încă o bilă neagră în ochii lui Putin.

Preşedintele rus susţine că Donald Trump nici măcar nu i-a cerut acordul ci doar l-a înştiinţat cu privire la ceea ce urmează.

Liderul spune că acţiunile administraţiei lui Trump sunt, în realitate ‘o agresiune împotriva unei naţiuni superioare’.

‘O încercare cinică de a distrage atenţia lumii de la alte dezastre civile din Irak’ – aşa a caracterizat Dmitry Peskov campania lui Donald Trump de a distruge guvernul Assad.

Oficialii ruşi sunt de părere că Forţele Armate ale Siriei nu posedă nicio armă chimică iar acest lucru ar fi fost confirmat de o organizaţie mondială.

Donald Trump a ordonat atacul la o zi după ce preşedintele sirian Bashar al-Assad ar fi lansat un atac cu arme chimice.

Proiectilul cu gaz sarin a omorât nu mai puţin de 80 de persoane în regiune Khan Sheikhoun.

Guvernul sirian a negat orice fel de implicare.

Leave a Reply