Egipt stare de urgenţă

Preşedintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a anunţat că statul sau va adopta o stare de urgenţă de trei luni după atacurile sângeroase care s-au petrecut în cursul zilei de duminică.

Conferinţa de presa din aceeaşi zi sugerează că atât guvernul cât şi forţele de securitate vor adopta o strategie mult mai agresivă în ceea ce priveşte atitudinea faţă de organizaţiile teroriste.

Atacurile teroriste din aceeaşi zi sunt de departe cele mai macabre şi mai tragice asupra comunităţii de creştini.

‘Ii implor pe egipteni să suporte durerea’ – declară El-Sisi într-un discurs televizat, transmis la doar câteva ore după atac.

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 70 au fost internate în spitalele din apropiere cu răni grave.

Prima explozie a avut loc în oraşul Tanta iar a două într-o catedrală coptă din Alexandria, unde teroriştii au răpit viaţa a 16 victime.

Atacurile au fost iniţiate la nicio săptămână de la întâlnirea oficială care a avut loc între preşedintele american Donald Trump şi omologul sau egiptean.

Tot în aceeaşi zi neagră pentru poporul egiptean, Donald Trump a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe liderul de stat El-Sisi pentru a-şi exprima durerea şi pentru a-I transmite sincere condoleanţe.

Faptul că au vizat două oraşe mari ale Egiptului, organizaţia teroristă ISIS ‘demonstreaza abilitatea de a opera în continuare în ciuda presiunii exercitate de organizaţiile mondiale’.

În ultimele luni, explozile multiple au devenit ‘emblema’ celor de la ISIS, care recurg la această metodă pentru a instala cât mai multă teroare şi haos într-un timp foarte scurt.

Leave a Reply