macara Portul Tomis

Fiecare locuitor al oraşului Constanţa sau turiştii care s-au plimbat, an de an, în zona Portului Tomis, şi-au pus aceeaşi întrebare: ‘De ce nimeni nu se ocupă de macaraua de la intrarea în port?’

Deşi pentru constănţeni a devenit, oarecum, parte din peisaj, turiştii din ţară şi chiar şi cei străini sunt, pur şi simplu, nedumeriţi de structura imensă, care a rămas în paragină şi macaraua ruginită, nepusă în funcţiune de mai bine de 14 ani.

Dornici să eluciedeze misterul şi, totodată, să satisfacă curiozitatea cetăţenilor, cei de la Replica Online au demarat o adevărată ‘investigatie’ în acest sens.

Publicaţia de la malul mării a contactat primăria oraşului Constanţa iar funcţionarii publici i-au ajutat să facă lumină în acest caz.

Conform Raportului de inspecție CNCIR nr. 180-004/12.01.2015, cei de la firma de construcţii au primit autorizaţie ISCIR pentru a lăsa macaraua lângă şantier până în data de 12. 01.2017.

În luna ianuarie, la scurt timp după ce autorizaţia a expirat, SC Sfinx Proton SRL, a depus o cerere pentru efectuarea unei noi revizii complete a macaralei turn şi, totodată, pentru a prelungi data scadenta a autorizaţiei.

Soarta clădirii care avea să devină primul hotel Hilton din Constanţa este, încă din anul 2003, una incertă.

Deşi fostul edil Radu Ştefan Mazăre cât şi partenerii săi de afaceri, au preluat pe rând proiectul de finalizare al structurii, scheletul clădirii a rămas în paragină de peste 14 ani iar macaraua ruginită nu face altceva decât să ruineze peisajul.

 

Leave a Reply