studenţi care trişează la examene

În ultimul an, organizaţia Freedom of Information a depistat o creştere alarmantă în rândul studenţilor europeni.

Mai precis, o creştere de 42% în rândul celor care aleg să trişeze pentru a trece cu bine sesiunea.

Numai în anul 2016, s-au înregistrat zeci de mii de cazuri în care studenţii au fost prinşi cu sisteme de copiat.

Aceste device-uri costă mai puţin de 50 RON iar site-urile şi platformele de socializare sunt invadate de reclame menite să le promoveze.

Deci, cu alte cuvinte, sistemele de copiat se află chiar sub nasul studenţilor şi totul porneşte de la întrebarea: ‘De ce nu?’

În acelaşi timp, experţii susţin că numărul de studenţi care trişează la examene va raporta o creştere şi mai mare în următorii ani deoarece sistemele de copiat tind să devină din ce în ce mai sofisticate şi mai greu de detectat.

Unul din patru studenţi prinşi în timp ce copiau la examene foloseau telefoanele, smart watches sau cască.

Cea mai frecventă şi mai ‘sigură’, zic ei, este casca – un nano-device invizibil care poate fi procurat de pe Ebay pentru mai puţin de 15 dolari.

Unul dintre cele mai populare platforme de shopping atunci când vine vorba de sisteme de copiat este Monorean, însă şi preţurile sunt pe măsură: 370 de dolari pentru un device.

‘Copiază la examene cu discreţie maximă!’ – este motto-ul site-ului.

Acelaşi raport dezvăluie că materiile la care studenţii sunt cei mai tentanţi să copieze sunt matematica şi categoriile bazate pe ştiinţă.

Experţii sunt de părere că obiceiul de a nu folosi puterea minţii pentru a studia va avea efecte catastrofice asupra următoarelor generaţii.

În loc să aprofundeze şi să fie interesaţi de cursuri, studenţii din ziua de azi par mai interesaţi de găsirea a noi metode pentru a trişa.

Leave a Reply