explozii Borussia Dortmund

Poliţia germană ia în considerare varianta unui atac terorist în cazul echipei de fotbal Borussia Dortmund.

Se pare că în scrisoarea lăsată de atacator, acesta făcea referire la masacrul care a avut loc în Berlin, în perioada Crăciunului şi la alte comploturi.

În biletul găsit în faţa hotelului în care erau cazaţi jucătorii echipei germane, autorul îşi asumă responsabilitatea privind atacul asupra autobuzului şi, totodată, menţionează câteva cuvinte şi despre atrocitatea din Berlin.

În scrisoare, expeditorul anonim face referire şi la misiunile de recunoaştere iniţiate de guvernul german din campania internaţională de combatere a grupării teroriste.

Din nefericire pentru anchetatori, în această dimineaţă a mai apărut încă o pistă legată de adevărata origine a atacatorilor.

Detectivii care se ocupă de caz ar mai fi descoperit o a doua scrisoare de la ANTIFA – o organizaţie extremistă renumită pentru comportamentul violent.

Se pare că autobuzul echipei de fotbal a devenit ţinta perfectă deoarece clubul Borussia Dortmund nu a ‘luptat’ destul împotriva rasismului.

Atacul ar fi un ‘simbol’ al politicii promovate de clubul german spunea Agenţia Germană de Presă.

Totodată, din motive încă necunoscute, a doua scrisoara ar fi făcut şi ea referire la ISIS.

‘In numele lui Allah, cel măreţ şi milos’ – ar fi una dintre frazele pe care le conţinea scrisoarea controversată, în care teroriştii condamna flota germană responsabilă cu survolarea spaţiului aerian sirian.

Ba mai mult, autobuzul echipei germane este doar începutul. Teroriştii au trecut pe ‘lista mortii’ o serie de atleţi şi celebrităţi din Germania.

 

Leave a Reply