Cecenia homosexuali

Declaraţiile şocante ale unor homosexuali din Cecenia au apărut în cursul acestei săptămâni

Nu mai puţin de 100 de bărbaţi au fost legaţi, introduşi în cuşti şi transferaţi într-un lagăr de concentrare.

În regiunea predominată de musulmani, bărbaţii sunt torturaţi într-o tabără ascunsă de ochii lumii până când jura că vor părăsi republica şi nu se vor mai întoarce.

Ştirea a stârnit un val de reacţii negative în rândul organizaţiilor mondiale, care îi avertizează pe agresori să înceteze imediat.

Potrivit unor investigaţii, mai multe surse din departamentul naţional de securitate au confirmat pentru ziarul Novaya că bărbaţii răpiţi sunt ţinuţi într-o închisoarea din oraşul cecen Argun.

Acolo, într-un lagăr de concentrare, homosexualii sunt torturaţi, bătuţi şi obligaţi să mărturisească numele altor homosexuali.

Potrivit organizaţiilor umanitare, aceasta nu este prima dată când guvernul cecen a apelat la răpirea în masă şi la tortură atunci când vine vorba de persoane cu alte viziuni politice sau alte orientări sexuale.

Mai multe surse au confirmat că, până în prezent, trei bărbaţi au murit.

Ba mai mult, un lider politic susţine că în Cecenia nu există homosexuali, deoarece familia i-ar omorî înainte de a ajunge mâna poliţiei.

‘Nu poţi aresta persoane care nu există. Dacă ar exista astfel de oameni în Cecenia, forţele de ordine nu ar trebui să se îngrijoreze deoarece rudele i-ar ucide inainte’, a mărturisit Ramzan Kadyrov.

Tabăra ar fi fost înfiinţată acum trei sau patru săptămâni însă guvernul nu recunoaşte absolut nimic.

 

Leave a Reply