Mama Tuturor Bombelor

În cursul zilei de joi, Statele Unite ale Americii a lansat cea mai puternică bomba asupra unei reţele ISIS care se refugiase în peşterile din estul Afghanistanului.

Proiectilul înalt de nouă metri echipat cu GPS face parte din seria GBU-43 şi a fost lansat în jurul orei locale 07.30 în provincia Nangarhar.

Bomba, care cântăreşte 9.700 de kilograme a fost supranumită de oamenii de ştiinţă ‘Mama tuturor bombelor’ sau MOAB (Mother of All Bombs).

Craterul care s-a format în urma impactului este adânc de 300 de metri iar proiectilul a explodat cu doar câteva secunde înainte de a atinge solul.

Orice obiect sau persoană care s-a aflat în raza proiectului la momentul impactului a fost vaporizat pe loc.

Preşedintele Donald Trump le-a mărturisit jurnaliştilor prezenţi la Casa Albă că ‘este foarte foarte mândru’ şi a numit operaţiunea ‘un alt succes răsunator’.

‘Suntem foarte foarte mândri de armata noastrăa’, a adăugat liderul de stat.

În momentul în care bomba a explodat, tot oxigenul din tunelurile şi peşterile locuite de terorişti a fost vaporizat.

Pentagonul estimează că nu mai puţin de 800 de soldaţi ISIS se aflau în zonă la momentul impactului.

Majoritatea au murit pe loc iar cei care au supravieţuit sunt răniţi grav şi, cel mai probabil, nu vor apuca cele 24 de ore critice.

Pentagonul a dezminţit zvonurile care sugerează că atacul a fost de fapt o răzbunare.

Săptămâna trecută, sergentul Beretelor Verzi Mark De Alencar a fost ucis în timpul unei operaţiuni de capturare a ISIS desfăşurată în aceeaşi zonă.

 

Leave a Reply