tunsori Coreea de Nord

Potrivit unor surse din interior, nord-coreeni si nord-coreenele au de ales dintr-o gamă de 15 tunsori atunci când trec pragul unei frizerii.

Atât femeile cât şi bărbaţii originari din statul condus de Kim Jong-Un au la dispoziţie un ‘catalog’ al tunsorilor considerate acceptabile de către Liderul Suprem.

Fotografiile au fost făcute publice de către un jurnalist finlandez iar partea ironică este faptul că tunsoarea emblematică a conducătorului nu apare pe nicăieri.

Tunsoarea lui Kim Jong-Un, cunoscută şi sub denumirea de ‘tunsoarea ambitiosului’ se pare că nu poate fi purtată decât de acesta, în timp ce restul populaţiei este nevoită să se limiteze la cele 15 stiluri.

tunsori Coreea de Nord

 

Jurnalistul Mika Mäkeläinen a profitat de o paradă desfăşurată chiar de Ziua Soarelui pentru a fotografia cele două cataloage.

În raportul întocmit în urma călătoriei unice, Mika spune că nu a putut rezista tentaţiei de a se lăsa pe mâna frizerilor nord-coreeni.

Pe lângă tunsoarea impecabilă, finlandezul a avut parte de ‘cel mai bun tuns de barbă şi masaj de frunte din lume’.

nintchdbpict000201247150

‘Nord-coreeni sunt limitaţi la 15 tunsori aprobat de către guvern. Eu o am pe cea mai populară! Egalitatea în Coreea de Nord’, a publicat Mika pe Twitter.

Potrivit raportului întocmit de jurnalist, vopseaua de păr este interzisă prin lege în statul condus de Kim Jong-Un.

 

Leave a Reply