murdăria şi germenii

Majoritatea părinţilor sunt de părere că o curăţenie zdravănă ne ajută să ne menţinem copiii sănătoşi.

Nimic mai greşit, spun oamenii de ştiinţă

Medicii John Gilbert şi Ron Knight susţin că micuţii din ziua de astăzi sunt ‘nesănătos’ de curaţi.

În cartea publicată şi promovată de cei doi, intitulată Dirt Is Good: The Advantage of Germs for Your Child’s Developing Immune System, cei doi au analizat microbioamele.

Condamnând obesesia noastră pentru curăţenie, autorii, care la rândul lor sunt şi ei părinţi, au explicat că murdăria şi germenii pe care noi ne străduim să îi eliminăm din mediul celor mici, în realitate, creează o barieră protectoare împotriva bolilor.

Ba mai mult, aceştia spun că locuinţele noastre imaculate şi sterilizate nu fac decât să le slăbească sistemul imunitar.

Cartea, lansată în colaborare cu cercetătoarea din New York Sandra Blakeslee subliniază că expunerea la anumiţi germeni şi microorganisme în primii ani de viaţă este benefică şi întăreşte sistemul imunitar.

De asemenea, eczema, astmul şi alergia la polen reprezintă fenomene rare în rândul copiiilor care obişnuiesc să se joace în noroi sau cu animale.

Fără expunerea la murdărie şi germeni, sistemul imunitar este incapabil să îşi controleze reacţiile în fata microbioamelor.

Leave a Reply