Alergiile de sezon

În această perioadă, milioane de oameni se confruntă cu alergiile de sezon – o reacţie alergică foarte agresivă care poate persista până la sfârşitul sezonului de vară.

Deşi vă îndopaţi cu medicamente antihistaminice şi evitaţi pe cât de mult zonele verzi, efectele neplăcute nu vă ocolesc.

Ba dimpotrivă, pe măsură ce anii înaintează, alergiile par să se înrăutăţească şi vin însoţite de noi simptome.

Cel mai frecvent simptom acuzat de pacienţi în ultimii doi ani este unul cât se poate de ciudat: reacţia alergică la anumite fructe.

Mai mult de 70% din persoanele care au alergie la polen acuză simptome neplăcute la scurt timp după consumarea anumitor fructe.

Mulţi dintre ei spun că prezintă mâncărimi în zona bucală după ce mănâncă un măr sau gâtul li se inflamează după consumarea unei portocale.

Deşi, până în prezent, legătura dintre consumul de fructe şi reacţiile alergice nu a reprezentat un subiect de dezbatere pentru medici, fenomenul este unul tot mai des întâlnit.

În termeni ştiinţifici, această alergie este cunoscută sub denumirea de Sindromul Alergiei Orale şi, de cele mai multe ori, apare în momentul în care consumăm fructe şi legume crude care conţin proteine similare cu polenul.

În funcţie de sezon şi de gravitatea alergiei cu care te confrunţi, acestea sunt câteva din alimentele pe care ar trebui să le eviţi:

  1. Măr
  2. Piersică
  3. Morcov
  4. Kiwi
  5. Ţelină
  6. Cireaşă
  7. Prunele
  8. Perele
  9. Migdalele
  10. Alunele de pădure

Leave a Reply