Galaţi energie electrică

Vremea urâtă din ultimele zile a făcut ravagii în judeţul Galaţi

Mai multe localităţi din judeţ au fost grav afectate de codul portocaliu iar localnicii nu reuşesc să îşi pună gospodăriile la punct deoarece furtunile agresive au distrus tot ce înseamnă stâlpi de electricitate şi linii de tensiune.

Nu mai puţin de 200 de stâlpi şi 200 de staţii de medie tensiune au fost azvârlite de rafalele de vânt iar zeci de mii de localnici au fost nevoiţi să recurgă la lumânări.

Potrivit publicaţiei Viaţa Liberă, în prezent, 73 de localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără energie electrică iar lucrurile nu par să se îmbunătăţească prea curând.

„Este un fenomen care nu a mai fost întâlnit în ultimii 25 de ani, pe cablurile electrice s-a depus zăpadă plină cu apă, acestea s-au îngreunat, s-au rupt şi au agrenat spâlpii. În total, în şase judeţe, au fost afectaţi peste 140.000 de consumatori, dintre care aproximativ 85.000 doar în judeţul Galaţi. Stâlpii au fost proiectaţi să reziste la minus cinci grade, cu chiciură şi vânt de până la 50 de kilometri la oră. Acum nu a fost chiciură, nici minus cinci grade, dar a fost zăpadă cu apă şi vânt foarte puternic. A fost vorba despre un cumul de factori, care au dus la această situaţie. Sperăm ca până marţi, cel târziu, toţi consumatorii să fie realimentaţi”, a explicat, pentru Viața Liberă, Constantin Coman, director Electrică Distribuţie Muntenia Nord.

În comuna Lieşti energia electrică nu funcţionează absolut deloc iar localnicii stau la lumina lumânării de mai bine de trei zile.

‘Ne facem lumină de la lumânare. Problema este că nici din astea nu se mai găsesc de cumpărat. Nici baterii pentru lanterne. Eu n-am mai văzut aşa ceva în viaţa mea’, a declarat un localnic.

Leave a Reply