Ford Mustang

Ford Mustang este cea bine mai vândută maşină sport din lume, spune Ford într-un raport realizat de către IHS Markit

Compania americană comercializează maşina în Statele Unite de foarte multă vreme însă, în urmă cu mai puţin de un an, Ford a început o extindere pe plan internaţional.

În 2016, nu mai puţin de 45.000 de Mustanguri au fost vândute înafara graniţelor Statelor Unite, înregistrând un procentaj mai mare cu 101% decât anul precedent.

Potrivit experţilor, Germania şi China au adus cea mai mare contribuţie

Strategia de extindere pe plan internaţional presupune comercializarea Mustangului în peste 140 de ţări iar în 2018, compania va mai adăuga pe lista sa încă şase alte state: Brazilia, Insulele Palau şi Republica Coasta de Fildeş.

Totodată, aspectul care i-a intrigat pe entuziaştii din domeniu a fost faptul că IHS nu a mai inclus alte maşini sport în clasamentul său şi nici măcar nu a specificat modelul situat pe locul doi.

În ciuda detaliilor omise de centrul de specialitate, Ford a ţinut să precizeze că maşinile BMW 4 Series, Nissan 370z, Porsche 911 şi Mâzda MX-5 au fost şi ele incluse în top.

Mustangul pe care îl vor lansa cei de la Ford în 2018 nu va beneficia de un motor V6 însă va avea o cutie de viteze în 10 trepte şi un motor V8 cu o capacitate de cinci litri.

Leave a Reply