Situaţie fără precedent în cartierul Tomis Nord din Constanţa

Administratorul unui bloc din acea zonă a oraşului a crezut că ar fi o idee bună să pună la cale un nou regulament de ordine interioară.

În timp ce majoritatea regulamentelor impuse de administraţia blocurilor sunt standard şi prevăd restricţii legate de igiena clădirii, liniştea publică şi condiţiile în care pot fi efectuate lucrări de construcţii, sancţiunile impuse de responsabilul din Tomis Nord sunt un pic mai… ‘deosebite’.

De ce spunem asta? Deoarece, potrivit administratorului constănţean, începând cu sfârşitul lunii mai, locatarii nu ar mai trebui să fumeze pe băncile din faţa blocului, chiar dacă acolo este considerat spaţiu public.

Partea cea mai neobişnuită însă este următorul paragraf al regulamentului, care suna cam aşa: „nu pot întinde rufe la uscat în exteriorul balconului și teraselor, nu pot întinde rufe în locurile vizibile ale fațadelor exterioare ale clădirilor sau încât să fie vizibile din exterior, nici în grădini sau în alte spații comune ale clădirilor”.

Din fericire pentru locuitorii blocului în cauză, anunţul afişat la avizier nu este însoţit de niciun text de lege sau act normativ.

Cu toate astea, administratorul este determinat să îşi impună punctele de vedere aşa că va supune noul regulament la vot.

Leave a Reply