pod Agigea

Locuitorii din Agigea dar şi turiştii care plănuiesc să călătorească în staţiunile din acea zonă nu scapă nici anul acesta de coşmarul de care se temeau cel mai tare.

Podul de la Agigea va fi închis, din nou, pentru o ultimă etapă a procesului de recondiţionare, care pare să dureze de când lumea.

Anunţul oficial a fost făcut în cursul zilei de ieri de către președintele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță, la Radio România Actualități.

Deşi vestea reprezintă cel mai mare coşmar al şoferilor, care în timpul sezonului estival sunt nevoiţi să petreacă ore în şir blocaţi pe pod, haideţi totuşi să privim şi partea ‘mai plină’ a paharului.

Potrivit lui Ştefan Ioniţă, această ultimă etapă a procesului de recondiţionare va începe pe data de 8 mai şi va lua sfârşit pe 25 mai.

 ‘Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:

– Nodul rutier A4 (intersecție cu DN 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanța Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme, iar CNAIR S.A. vă aduce imediat la cunoştinţa publicului noua situație’, sugerează comunicatul oficial.

‘Să o vedem şi pe asta’, cum ar zice localnicii comunei Agigea, care au declarat că aceste termene pentru lucrări nu sunt respectate aproape niciodată.

Ba mai mult, firmele de construcţii au căpătat prostul obicei de a le prelungi pe toată perioada sezonului cald.

Leave a Reply