part-time

Statul român plănuieşte implementarea unei noi legislaţii fiscale care îi va dezavantaja în special pe tineri

Potrivit ultimelor informaţii, noua lege va intra în vigoare de la 1 iulie şi presupune taxarea muncii de tip part-time cu aceeaşi contribuţie fiscală precum a unui job cu normă întreagă.

Faptul că majoritatea deţinătorilor de firme le oferă angajaţilor contracte de 2, 4 şi respectiv 6 ore deşi, în realitatea aceştia petrec mai multe de 8 ore la locul de muncă nu mai reprezintă un secret de foarte multă vreme.

Ba mai mult, peste 350.000 de angajaţi români figurează în evidenţele fiscale cu un contract de cele mai multe ori part-time, plătit cu maxim 500 de lei.

“Principalii afectaţi vor fi cei tineri, care au o mai mică experienţă şi au un singur job, pe care îl fac part-time. Ei sunt principalii afectaţi, pentru că pot rămâne fără locuri de muncă. Dacă nu renunţi la aceşti angajaţi, o să-ţi crească ţie costurile ca şi angajator.”, a declarat omul de afaceri Octavian Bădescu.

Potrivit Ştirilor Pro TV, firmele sau companiile care au încheiat contracte de două ore pe zi vor fi nevoite de la 1 iulie să achite încă 250 de lei în plus la buget.

Ionuţ Misa, secretar de stat în Ministerul Finanţelor: “Am constatat că sunt peste 360.000 de contracte de muncă, individuale, unice, în care apar salarii mult sub valoarea salariului minim pe economie, undeva la valoarea 520 de lei, şi ne-am dat seama că e doar o formă de eludare a contribuţiilor.”

Leave a Reply