Bacalaureat 2017

Etapa de înscrieri a examenului de Bacalaureat sesiunea 2017 vor începe de astăzi şi vor ţine patru zile

Potrivit programei sugerate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, elevii claselor a XII-a vor susţine ultimele cursuri pe data de 26 mai.

Începând cu 26 mai, aceştia vor avea aproape două săptămâni pentru a se pregăti pentru prima evaluare naţională, care va avea loc pe 6-7 iunie.

Prima evaluare este cea a competentelor lingvistice de comunica orala în Limba Romana iar pe 8-9 iunie, absolvenţii claselor a XII-a se vor confrunta cu etapa de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

9, 12 şi 13 iunie – evaluarea competenţelor digitale, iar pe 14 – 16 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 26 iunie, a doua zi probă la limba şi literatura maternă – probă scrisă.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie probă la alegere a profilului şi specializării. Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele până la ora 16,00 şi depuse contestaţiile între orele 16,00 – 20,00. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiilor, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie urmând ca pe 27 iulie, a celor care au promovat examenele de corigenţe.

Leave a Reply