Fostul crainic de la Kanal D a hotărât să facă publică conversaţia dintre el şi un recrut ISIS la doar câteva zile după ce românul a fost arestat.

Luigi Boicea din Craiova l-a contactat pe Christian Sabbagh prin intermediul unei reţele de socializare, sub pseudonimul de Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

De ce a ales să poarte o conversaţie cu cel care până acum câteva luni ocupa pupitrul de ştiri de la Kanal D?

Se pare că Boicea a decis să îl abordeze pe Sabbagh deoarece i-au atras atenţia o serie de videoclipuri postate de către jurnalist, în care organizaţia teroristă era condamnată şi învinuită pentru toate atacurile petrecute în ultimii cinci ani.

christian-sabbagh-bun2

În mod straniu, craioveanul a avut o atitudine civilizată şi, totodată, a ales să îi dezvăluie jurnalistului o serie de informaţii legate de arsenalul militar deţinut de ISIS.

christian-sabbagh-bun5

Ba mai mult, Luigi Boicea i-a mărturisit lui Sabbah ca ‘România nu este atât de inocentă’ şi ‘oamenii lor sunt infiltraţi peste tot, inclusiv în Moldova şi România’.

christian-sabbagh-bun

‘Îţi dezvălui ceva <<secret>>. Avem arme de distrugere în masă, iar cele mai multe dintre ele vizează Iranul. Avem chiar şi avioane pe care le păstrăm pentru Europa’, este unul din mesajele primite de către Sabbagh.

christian-sabbagh-bun3

De curând, Luigi Boicea a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare, după ce s-a demonstrat că luase legătura cu Statul Islamic şi fusese instruit despre cum să comită acte de terrorism.

christian-sabbagh-bun2 christian_sabbagh_iulia

 

Leave a Reply