Princess Plastic Surgery, Princess Emergency Doctor şi Girls Plastic Surgery Simulator sunt doar câteva din jocurile integrate în categoria “Games for Kids”, a căror scop este să supui păpuşile din imagini unor intervenţii chirurgicale cum ar fi rinoplastie, augmentarea buzelor sau umplerea ridurilor cu acid hialuronic.

 

screenshot_20170622-093424

 

Jocurile au fost etichetate de către experţi drept “bolnave”

Plastic Princess Surgery, de exemplu, a fost descărcat de pe Android de cel puţin un milion de utilizatori.

În acest joc, mai multe prinţese au fost blestemate de o vrăjitoare rea: nimic neobişnuit până aici.

 

screenshot_20170622-093641

 

Acţiunea însă are o “abordare mai modernă”

Utilizatorii primesc “misiunea” de a reconstrui chipul unei prinţese şi de a-i oferi acele “sexy lips” pe care frumoasa fiică a regelui le avea înainte de a fi blestemată.

 

screenshot_20170622-093458

 

Creatorii jocurilor nu sunt însă conştienţi de faptul că aceşti copii se vor simţi presionaţi să arate ca prinţesele din imagini şi înainte de a trece de pragul adolescenţei pot ajunge să sufere de anxietate şi depresie.

Societatea ar trebui să încurajeze copiii şi adolescenţii că fiecare persoană este diferită şi este ceva normal ca trupurile noastre să schimbe deoarece face parte din procesul de maturizare, ci nu să îi înarmăm cu instrumente care nu îi va ajuta decât să se desfigureze şi să îi facă să arate inuman.

 

screenshot_20170622-093416

 

Copiii sunt încurajaţi să aleagă dintr-o varietate impresionantă de instrumente chirurgicale, cum ar fi ace, seringi sau scalpel.

 

Leave a Reply