După mai bine de nouă ani, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat sentinţa în cazul terenurilor retrocedate ilegal care îl au ca şi personaj cheie pe nimeni altul decât fostul edil al Constanţei.

Dosarul extrem de controversat menţionează un prejudiciu de aproape 114 milioane de dolari şi pe lângă Radu Mazăre, Cristi Borcea şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, mai include şi alşi 36 de funcţionari publici ai primăriei şi notari.

După ultima înfăţişare, care s-a desfăşurat la începutul lunii aprilie, cel mai excentric primar din ţară a sugerat că încă speră că verdictul să fie în favoarea sa deoarece “expunerea media” tinde de multe ori să influenţeze deciziile adoptate de către procurori.

Potrivit Libertatea, aproximativ 78 de milioane din prejudicial total de 114 milioane reprezintă prejudicial adus statului român iar restul sumei, prejudicial adus municipiului Constantă.

În cursul zilei de luni, oligarhul de la malul mării a aflat cu stupoare că este condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în timp ce fostul acţionar de la Dinamo, Cristi Borcea, a fost achitat.

Potrivit Prosport, Radu Mazăre nu mai are voie să candideze şi nici să ocupe funcţii publice sau poziţii care implica exerciţiul autorităţii de stat pentru următorii doi ani.

Prin decizia de luni, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a desfiinţat mai multe înscrisuri ale Primăriei Constanţa.

 

Leave a Reply