Noapte trecută, rezidenţii unor cartiere din oraşul Constanţa au observat mai multe elicoptere care survolau zona cu reflectoarele aprinse

Ferm convinşi că ceva nu este în regulă, aceştia au alertat reporterii unor cotidiane locale, în speranţa ca jurnaliştii vor clarifica situaţia.

Deşi, în prima fază, oamenii au crezut că undeva a avut loc un accident groaznic, se pare că totul a fost o alarmă falsă iar “misterul” a fost, în cele din urmă, desluşit de oficialii Ministerului Apărării Naţionale.

În această perioadă, Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat un exerciţiu militar internaţional, care implică nu mai puţin de 40.000 de militari din 22 de state aliate ale României.

Aşadar, în această săptămână România este gazda programului militar Saber Guardian 2017.

„Obiectivul principal al Exercițiului multinațional Saber Guardian 17 este întărirea capacității de reacție și de descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forței. Exercițiul este cea mai amplă și mai complexă activitate multinațională de pregătire din anul 2017. La acesta participă aproximativ 25.000 de militari și peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de țări aliate și partenere, ceea ce arătă gradul ridicat de interoperabilitate al militarilor din aceste state”, se arată în comunicat.

Leave a Reply