Qatarul a devenit ultima ţară din Golful Persic care ridica restricţiile de călătorie pentru cetăţenii români care nu au nevoie de viză pentru Emiratele Arabe Unite şi pot lua visa-on-arrival în Bahrain, Iran, Oman şi Kuwait.

“Cetăţenii români, posesori de paşaport de serviciu şi simplu au nevoie de viză pentru a intra în Statul Qatar. Aceasta poate fi obţinută la o misiune diplomatică/oficiu consular din străinătate.

Începând cu data de 21.06.2017, Statul Qatar a decis, acordarea vizei de intrare, de tip turistic, valabilă 30 de zile, pentru cetățenii români, la intrarea acestora în Statul Qatar, cu următoarele condiții:

  1. Să dețină pașaport valabil cu cel puțin 6 luni de zile înainte de a efectua călătoria;
  2. Să aibă achiziționat bilet de avion dus-întors;
  3. Să aibă rezervare la hotel și o sumă de bani, echivalentul a 1500 USD sau să aibă suma disponibilă pe cartea de credit;
  4. Să achite contravaloarea vizei la sosirea în aeroport, în valoare de 100 Q.R.

Nu este nevoie de viză pentru a tranzita aeroportul.

Pasagerii Qatar Airways, care tranzitează Statul Qatar, beneficiază de o nouă facilitate, conform anunțului oficial al companiei. Astfel, dacă un pasager Qatar Airways se va afla în tranzit pentru mai mult de 5 ore, va putea părăsi aeroportul în această perioadă, pentru a petrece până la 96 de ore în Statul Qatar.

În acest sens, pasagerii trebuie să contacteze un agent Qatar Airways și să aplice pentru acest tip de viză de tranzit cu cel puțin 7 zile lucrătoare înaintea plecării. Viza este gratuită și va fi valabilă 90 de zile de la data emiterii. Viza este valabilă doar pentru pasagerii care călătoresc cu Qatar Airways.

Cetăţenii români nu pot intra pe teritoriul Statului Qatar în baza unui paşaport temporar, deoarece autorităţile qatareze nu îl recunosc ca document de călătorie”, include comunicatul oficial publicat pe site-ul celor de la MAE.

Leave a Reply