În timp ce alte cazuri de incendii care au stârnit adevărate scandaluri mediatice în România, precum evenimentul tragic de la restaurantul Beirut, în care trei tinere şi-au pierdut viaţa şi cel de la clubul Colectiv, care a fost o adevărată drama naţională, se pare că în cazul clubului Bamboo, o echipă competentă a reuşit în cele din urmă să descopere adevărata cauză a incidentului.

Câţiva membri ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani au întocmit un raport amănunţit, pe care l-au trimis ulterior anchetatorilor din Bucureşti.

Din raport, reiese în mod clar că totul a fost declanşat de o defecţiune detectată la nivelul instalaţiei electrice.

Aşadar, varianta unui atac mafiot bine pus la punct a fost eliminate de îndată.

“Din moment ce s-a întâmplat ce a fost la Colectiv, toată legislaţia s-a schimbat. În acel moment, am început să umblăm la izolaţie, instalaţie electrică etc. Am făcut modificările în perioada de iarnă, apoi am început să facem amenajarea. Aveam avizul ISU cu programare, mai trebuiau câteva semnături şi primeam tot în luna iunie anul acesta. Totul se face în baza a ceea ce spune specialistul de la ISU. Întreaga instalaţie electrică s-a refăcut complet”, declara la un moment dat Joshua Castellano.

 

Leave a Reply