Elevii care au obținut la examenul de bacalaureat media 10 de vor primi de la statul roman stimulente în valoare de 3.000 de lei, sugerează un proiect legislativ de hotărâre supus dezbaterii publice.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, menţionează proiectul legislativ.

În decursul acestui an, în sesiunea iunie-iulie 2017137 absolvenți de liceu au obținut media 10.

” Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal”, a declarat Ministerul Educaţiei

Leave a Reply