Ministrul Muncii a dezvăluit duminică, în cadrul unei emisiunii difuzate de Antena 3 că indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate la suma maximă de 1.800 euro pe lună.

Deşi decizia este ca şi acceptată de către Guvern, Lia Olguţa Vasilescu a adăugat că în următoarele două săptămâni o nouă OUG va fi adoptată în ideea de a reglementa legea extrem de controversată.

“Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a declarat Ministrul Muncii.

Legea indemnizaţiei pentru creşterea copilului se află la stadiul de “discuţie” încă de la sfârşitul lunii mai, la scurt timp după ce guvernul a decis să modifice şi Legea Salarizării.

”În luna iulie, imediat după ce finalizam Legea salarizării unitare vom intra cu această indemnizaţie de creştere a copilului”, a declarat Vasilescu la vremea aceea.

Leave a Reply