Ştirista de la Prima TV continuă să treacă prin momente teribile, în încercarea de a-l pune pe picioare pe Vladut, fiul ei de numai şapte ani.

Potrivit ultimelor sale declaraţii, băieţelul nu se poate deplasa decât cu ajutorul unui scaun cu rotile şi, în prezent, se afla în mijlocul şedinţelor de chimioterapie.

Vladut este internat într-o clinică din Italia iar diagnosticul de cancer a fost stabilit în urmă cu aproape patru luni.

”Azi mi am făcut timp şi am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulţumesc colegilor pentru susţinere. Dar m a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvica. Eu l am auzit spunând cu o degajare uluitoare ca Vlad s ar putea descurca şi fără mine în spital, în Italia. În primul rând, conform legii italiene îmi e interzis să mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s a născut poliglot! E un copil de 7 ani şi jumătate care nu înţelege italiană şi nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toţi copiii, până la 18 ani sunt permanent însoţiţi de părinţi! Dl Ciuvica ştie, de exemplu, că până la o intervenţie chirurgicală programată peste o lună, copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spala? Cum îşi ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl Ciuvica, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din ţări civilizate! Iar celor care şi dau cu părerea şi spun că se face chimioterapie şi în România şi că nu trebuia să plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici romani, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pt că am cotizat! Înainte să vă daţi cu părerea, asiguraţi va că ştiţi despre ce vorbiţi!

Cât despre legile de la noi referitoare pentru îngrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus… Să mi spună însă cei care au făcut actuala lege care e diferenţa între un copil de 6 ani şi 11 luni şi unul de 7 ani şi 2 zile. Eu n o sesizez… Probabil nu mă duce capul… Pentru că o diferenţă trebuie să fie, una substanţială chiar, din moment ce legea din România îi tratează complet diferit!”, a publicat Magda Vasiliu, pe pagina personală de Facebook

Leave a Reply