Opt luni de zile – atât a aşteptat echipajul unui vas abandonat pentru a primi veşti de la fostul său armator

Echipajul format din nouă cetăţeni străini a constatat atunci cand se afla în mijlocul Mării Negre ca reprezentanţii companiei de care aparţinea nu mai răspund la apeluri şi nici la emailuri.

Cei nouă au rămas blocaţi în România după ce au rămas fără provizii, fără combustibil şi fără niciun leu.

La scurt timp după ce Sindicatul Navigatorilor din România s-a oferit să îi ajute, navigatorii au dat în judecata compania iar, în prezent, aşteaptă aprobarea instanţei pentru a vinde nava.

În cazul în care reuşesc să vândă vasul în schimbul unui preţ acceptabil, aceştia îşi vor putea primi o parte din bani.

„Este vorba de o navă care a fost abandonată în ianuarie. Între timp, armatorii au abandonat nava. Navigatorii au terminat hrana, combustibilul și răbdarea. Din mai, ne-am adresat instanței și am început să le ducem noi mâncare, curent le-a dat agentul, am pus nava în parcul rece. Pe 2 august am avut înfățișare în instanță.

Așteptăm motivarea curții și să începem procedurile pentru vânzarea navei. Ei au afișat acel banner pentru că avem grijă de ei. Sunt 9 persoane la bord – 8 ucrainieni și un rus. Au de primit salarii în valoare

De aproape 130.000 de dolari. Sperăm să terminăm cât mai repede. Cel mai probabil nava se va vinde la preț de fier vechi și își vor recupera salariile și să vedem cum îi trimitem cât mai repede acasă. Sunt de un an și ceva acolo. Încercăm să le rezolvăm cât putem de repede”, a precizat Adrian Mihălcioiu, liderul syndical pentru Replica Online.

Leave a Reply