Odată cu eliberarea sa din Penitenciarul Rahova, fostul parlamentar român a revenit în atenţia presei

De data aceasta însă, jurnaliştii au luat la bani la mărunţi, sursa principală de venit a lui Cristian Boureanu, care profită de fiecare ocazie pentru a declara că acesta a muncit de pe vremea când avea aceeaşi vârstă cu fiica sa Ioana.

Ceea nu multă lume ştie este faptul că Boureanu s-a născut şi a locuit până în adolescenţă în Zambia, în inima Africii australe deoarece ambii săi părinţi erau de meserie ingineri geologi.

Prima oară când am lucrat pentru bani a fost în clasa a şasea când lucram ca zilier pentru o echipă de prospecţiuni geologice, părinţii mei fiind ingineri geologi. Puţin mai târziu, am făcut ceva mai mulţi bani vânzând ziare la sfârşit de săptămână. Câştigăm mai mult într-un weekend decât părinţii mei într-o lună. Atunci am realizat pentru prima oară că dacă vrei să ai succes, trebuie să încerci să reuşeşti pe cont propriu. Am fost de multe ori tentat să emigrez şi o dată am şi făcut-o. În anul 1994 am plecat în Africa de Sud. Un an mai târziu, am decis să mă întorc şi nu îmi pare rău pentru că în acel moment am luat două decizii care mi-au marcat viaţa: mi-am deschis o firmă şi am intrat în politică. Am descoperit că mă pricep binişor la amândouă”, a explicat Boureanu originea averii sale.

Experţii de la Agenţia de Investigaţii Media au însă cu totul şi cu totul altă părere:

„Părinţii săi, geologi de profesie, au primit o ofertă de muncă în această tară, după ce au descoperit marele zăcământ de aur de la Văliug. Pană în 1984, tânărul a stat în Zambia. A venit apoi în România şi, după Revoluţie, în doar câţiva ani, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi politicieni. Cum s-a întâmplat insă acest lucru, rămâne un mister. Deşi Boureanu spune că a muncit din greu pentru a face bani, realitatea pare a fi alta. Mai exact, avuţia democrat-liberalului s-ar datora şi activităţilor familiei sale înainte de 1989”

Leave a Reply