Pana la momentul acesta, autoritatile din Mexic au inregistrat cinci decese dupa ce cutremurul cu o magnitudine de 8,1 pe scara Richter a luat cu asalt coasta de sud si a provocat formarea unui tsunami.

Cutremurul a fost resimtit pe toata suprafata statutului situat in America de Nord si a fost atat de puternic incat locuitorii anumitor zone din Austin, Texas jura ca efectele au ajuns pana acolo.

Tsunamiul a fost localizat de catre oamenii de stiinta la scurt timp dup ace cutremurul a instalat teroarea in miezul noptii, la 76 de mile departare de localitatea Pijijiapan, la o adancime de 43 de mile.

Potrivit locuitorilor, cutremurul a fost mult mai agresiv si mai devastator decat cel din 1985 care a rapit vietile a mii de oameni si a distrus infrastructura intregii capitale.

Mii de cladiri si zeci de mii de locuinte au fost distruse iar victimele transportate de urgenta la spitalele din zona nu au putut primi ingrijiri deoarece cutremurul a distrus toate sursele de curent.

Social media a fost invadata de filmari chiar din mijlocul unor scene terifiante si imagini cu victime blocate intre daramaturi.

Leave a Reply