McDonald's Spania

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa face o dezvaluire incredibila

Situatia fara precedent se desfasoare in Spania, acolo unde in cursul zilei de miercuri, 6 septembrie, FADERE a depus o plangere penala impotriva francizei McDonald’s.

Lantul de restaurante americani di-a modificat politica interna prin adaugarea unei noi reguli: aceea de a nu mai servi clientii de origine romana sau de etnie roma.

Se pare ca noua regula a fost adoptata deoarece persoanele care fac parte din cele doua categorii obisnuiesc sa plateasca cu bacnote false si au o atitudine agresiva fata de angajati.

Ba mai mult, conducerea francizei spaniole ii incurajeaza pe angajati sa alerteze politie de fiecare data cand este nevoie.

Acestea fiind spuse, FADERE si-a unit fortele cu biroul de avocatura Paredes y Asociados pentru a intenta procesul in care ii acuza pe cei de la McDonald’s de discriminare.

„Spania este o ţară tolerantă şi sunt foarte rare cazurile în care străinii să fie trataţi discriminatoriu. Totuşi, din ce în ce mai mulţi spanioli sunt deranjaţi de comportamentul antisocial al ţiganilor proveniţi din ţara noastră, indiferent că vorbim despre cei care cerşesc în intersecţii sau despre cei care formează reţelele care exploatează cerşetorii”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Leave a Reply