Uraganul Irma

Uraganul Irma a lasat 500.000 de oameni fara curent electric si a rapit cinci vieti in timpul furtunii destructive care a devastat intregul teritoriu al Floridei.

Irma si-a mai pierdut din intensitate la scurt timp dupa ce a maturat totul in calea sa in regiunea Tampa Bay, acolo unde a ajuns in aceasta dimineata.

La scurt timp dupa ce a devastat regiunea Tampa, traiectoria i s-a modificat cu directia nord-vest cu o viteza de 15 m/h.

Aproape 170.000 de oameni s-au refugiat in centre umanitare, unde au asteptat sfiosi ca Irma sa isi schimbe traiectoria catre zona de coasta.

Meteorologii sunt optimisti si spun ca Irma se va transforma intr-o furtuna tropicala pe masura ce se indreapta catre zona sudica a Georgiei.

Pana in prezent, uraganul a rapit vietile a cinci persoane, printre care si doi politisti implicati intr-un grav accident de masina in timp ce incercau sa evacueze zona de risc.

Furtuna cu o forta incredibila si-a dezlantuit furia lasand milioane de gospodarii fara curent electrica si fara apa curenta.

Guvernatorul statului a declarat ca la scurt timp dupa ce instalatia electrica va fi reparata, echipajele de urgenta vor initia misiunea de a verifica fiecare casa.

Presedintele american Donald Trump a decretat stare de urgenta maxima si a pus la dispozitie mai multe centre umanitare, deschise 24/7 victimelor care au ramas fara locuinta.

Ajutorul oferit de liderul de stat a fost pus la dispozitie in noua state diferite.

Leave a Reply