incendiu Orastie

Cinci persoane au fost transportate de urgenta la Spitalul Municipal din Orastie, printre care si un barbat care prezinta arsuri de gradul 3 si 4 pe intreaga suprafata a corpului.

„În acest sens, recomandăm populaţiei să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului şi să indentifice locuri sigure şi aerisite”, se preciza într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publica.

Totul a inceput de la o explozie care a avut loc intr-o hala plina de substante usor inflamabile iar flacarile s-au extins cu o repeziciune iesita din comun.

Hala de aproape 5.000 de metri patrati s-a transformat in scrum in timp ce zeci de pompieri din județele Hunedoara, Alba, Gorj și Sibiu se straduiesc si la ora actuala sa stinga focul.

370 de oameni au fost evacuati din blocurile situate in apropierea fabricii de vopseluri cat si din gospodariile situate pe strazile invecinate.

Libertatea scrie ca focul s-a extins pe suprafata intregii locatii iar misiunea pompierilor a devenit si mai dificila din cauza temperaturii ridicate si a degajarilor mari de fum.

Intre timp, la fata locului a sosit si un echipaj SMURD responsabili cu acordarea de ingrijiri medicale persoanelor intoxicate cu fum.

Fabrica este amplasată la marginea oraşului Orăştie, la aproximativ 700 de metri de locuinţe.

 

 

Leave a Reply