imigranti Portul Midia

153 de imigranti au ajuns in Romania in noaptea de miercuri spre joi, la mai putin de doua ore dupa ce au fost salvati dintr-o barca supraaglomerata, cat pe ce sa se scufunde in Marea Neagra – noua ruta preferata de catra majoritatea imigrantilor pentru a-si croi drumul in anumite tari din Europa.

Misiunea de salvare s-a concentrat, in special, pe cei 53 de copii, multi dintre ei fara haine in timp ce temperaturile la miez de seara nu mai sunt atat de prietenoase.

Politistii de frontiera au sosit de urgenta la fata locului si i-au preluat pe imigrantii ancorati in Portul Midia, in timp ce o alta barca supraaglomerata este dirijata de catre ofiteri catre mal.

“Marea Mediterana nu este ca Marea Neagra. In Marea Neagra, nu stii ce se intampla in urmatoarele 20 de minute. Acesti imigranti au experimentat o calatorie foarte anevoioasa”, a declarat liderul organizatiei umanitare Arca Razvan Samoila.

Majoritatea pasagerilor erau din Irak

Acestia au trimis un semnal de alarma atunci marea a devenit extrem de agitata iar rafalele violente de vant au inceput sa formeze valuri foarte mari.

“Acesti oameni erau intr-o situatie foarte periculoasa si riscau sa se inece ori sa se scufunda odata cu vasul”, au declarat autoritatile.

In ultimele doua luni, autoritatile din Constanta s-au confruntat cu mai multe situatii de acest gen.

Ultima misiune de salvara similara a avut pe data de 3 septembrie, atunci cand 87 de imigranti au fost salvati de la inec.

Leave a Reply