Coreea de Nord racheta Japonia

Coreea de Nord a lansat o noua racheta asupra Japoniei pentru a le demonstra atat Statelor Unite cat si Chinei ca noile sanctiuni impuse de catre Organizatia Natiunilor Unite nu inseamna absolut nimic pentru liderul de la Phenian.

Racheta nu a avut ca si tinta Insula Guam, probabil din cauza avertismentului lansat de Donald Trump, care a declarat fara nicio retinere ca orice interventie asupra insulei din pacific se va lasa cu repercursiuni asupra statului nord-coreean.

In schimb, lansarea rachetei a avut loc de undeva din apropierea Aeroportului International Sunan, in nordul capitalei nord-coreene.

Dispozitivul nuclear a zburat 2.300 mile cu directia est, deasupra zonei de nord a Japoniei urmand sa se prabuseasca in Oceanul Pacific, declara expertii din Coreea de Sud.

Potrivit oficialilor americani insa, desi racheta a survolat asupra Japoniei pret de cateva minute, mesajul a fost clar: din moment ce racheta a acoperit o distanta atat de mare intr-un timp atat de scurt, la fel de repede ar putea avea loc si un potential atac asupra Guamului.

Intre timp, la Casa Alba, vestea unui nou test nuclear a fost raspandita la sfarsitul unei zile de munca destul de solicitante.

Cu toate astea, deputatii si consilierii administratiei prezidentiale s-au strans in Camera Situatiilor pentru a dezbate problema.

In Japonia insa, o stare de alerta majora a fost anuntata de televiziunea nationala, si le sugera cetatenilor sa se adaposteasca intr-o cladire sau undeva la subsol.

Leave a Reply