Angela Merkel proteste

Duminica seara, zeci de mii de manifestanti au luat cu asalt strazile din Germania, la scurt timp dupa ce rezultatele i-au scos invingatori pe cei din partidul de extrema-dreapta.

Angela Merkel a castigat al patrulea termen consecutiv la limita, tinand cont de modul dezastruos in care a administrat criza refugiatilor a fost criticat aspru de aceleasi persoane care, intr-un final, au si votat-o.

Partidul lui Angela Merkel a obtinut 33% din voturi, cu 8,5 mai putin fata de alegerile din 2013.

Victoria celor din partidul lui Merkel au doua motive de sarbatoare: pe langa faptul ca va ramane la guvernare in continuare, Alternativa pentru Germania devine prima organizatie prezenta in Parlament pentru mai mult de jumatate de secol.

Rezultatul final i-a infuriat pe activisti, care au iesit in strada cu panouri care contin mesaje anti-Naziste, impanzind clubul unde partidul lui Merkel isi sarbatorea victoria timp de cateva ore bune.

Campania impotriva imigrantilor a avut-o pe post pe tap ispasitor pe Angela Merkel, care a permis patrunderea in tara a nu mai putin de 1 milion de refugiati.

Alegerile din Germania reprezinta ultimul soc pentru observatorii politici ai lumii, care nu isi revenisera complet dupa victoria lui Donald Trump si vestea legata de Brexit.

Potrivit expertilor, victoria lui Merkel, modul de guvernare a lui Donald Trump si atitudinea Marii Britanii vis-à-vis de blocul comunitar reprezinta o reteta pentru dezastru.

 

 

Leave a Reply