Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dat peste un adevarat cocktail de germeni si bacterii atunci cand au prelevat probe din metroul londonez

Milioane de oameni se expun zilnic la bacterii care ar putea cauza infectii la nivelul pielii si toxiinfectii alimentare.

Printre sutele de bacterii, acestia au descoperit pana si prezenta a cinci specii diferite de Staphylococcus, inclusic S. aureus, care poate cauza infectii respiratorii precum sinuzita.

Un test realizat la nivelul suprafetelor din metrou, pe care calatorii si turistii din Londra le ating zilnic, a fost coordonat de catre compania Coldzyme.

Acestia au rugat un calator sa isi puna o manusa alba si sa atinga toate suprafetele din mijlocul de transport in comun, cum ar fi aparatele pentru bilete, balustradele, scaunele si manerele.

 

 

Medicul si autorul experimentului Jacob Malone, a analizat manusa iar rezultatul avea sa il socheze.

Potrivit expertului, desi bacteriile de tipul Escherichia coli si Salmonella isi fac veacul in aproape orice colt al metroului, acestea nu sunt atat de periculoase atunci cand vine vorba de persoane sanatoase, cu un sistem imunitar puternic.

In schimb, cei care stau prost la capitolul “imunitate” sunt foarte vulnerabili si ar trebui sa adopte masuri de precautie.

Leave a Reply