Expunerea in perioada pre-natala la fluor a fost asociata cu rezultate slabe la testele de inteligenta realizate in randul copiiilor.

Cercetatorii au initiat un experiment cu ajutorul unui grup format din 300 de mame din Mexic si copiii acestora.

Acestia au monitorizat evolutia cognitiva a minorilor timp de 12 ani, timp in care au descoperit ca acestia nu au fost afectati de consumul de fluor in mod direct, insa au raportat o evolutia mai slaba la capitolul IQ.

Studiile au fost realizate pe baza urinei prelevate de la mame in timpul sarcinii

Expertii avertizeaza ca fluorul este extrem de periculos atunci cand vine vorba de dezvoltatea creierul in timpul perioadei de gestatie.

“Studiul ne arata ca sistemul nervos in plina dezvoltare a unui fat poate fi afectat sever de expunerea la fluorura”, spune medical Howard Hu.

Fluorura a devenit un adevarat must have in industria medicala in urma cu 60 de ani, atunci cand oamenii de stiinta au descoperit ca face minuni cu sistemul osos.

De-a lungul anilor, substanta a devenit un compus indispensabil in procesul de imbuteliere al apei si in prezent este folosit cu regularitate in realizarea produselor dentare.

Ba mai mult, in SUA si Canada, producatorii il adauga pana si in lapte, deoarece spun ei, fluorura tine loc si de supliment alimentar.

Cu toate astea insa, ultimele studii arata ca excesul de fluorura are efecte adverse devastatoare asupra creierului, in special atunci cand vine vorba de copii.

 

Leave a Reply