femeile permis de conducere

Regele Salman a introdus reforma prin intermediul unui decret regal

Noua reforma mentioneaza in mod clar ca orice femeie din Arabia Saudita poate obtine permisul de conducere oricand crede de cuviinta.

Femeile din Arabia Saudita vor putea, incepand cu aceasta saptamana, sa ia parte la examenul de obtinere al permisului auto fara permisiunea unui tutore.

Aceasta este o premiera in regatul fundamentalist, in care femeile erau obligate prin lege sa se prezinte la examenul auto cu un document care atesta ca aceasta avea permisiunea de la sot sau tata pentru a participa la testare.

Pe langa faptul ca nu puteau obtine permisul de conducere fara acest document, femeile nu aveau voie sa isi conduca masina personala decat in prezenta tutorelui.

“Sunt de parere ca oficialii nostrii inteleg ca societatea este pregatita”, le-a marturisit regele reporterilor.

Luat la intrebari de catre jurnalisti, Regele Salman a refuzat sa comenteze cu privire la un eventual plan de a le oferi femeilor mai multe drepturi.

Administratia Statelor Unite a descris initiativa “un pas catre directia cea buna”.

Decizia vine la scurt timp dupa ce administratia din emirate le-a acordat femeilor permisiunea de a intra intr-un stadion, lucru care pana acum o saptamana era considerat illegal.

La inceputul acestei luni, licenta unui cleric musulman a fost retrasa dupa ce a declarat ca femeile nu ar trebui sa conduca deoarece creierul lor se micsoreaza semnificativ atunci cand merg la cumparaturi.

Leave a Reply