Klaus Iohannis Sevil Shhaideh

Seful statului a declarat marti seara ca ministrii Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar trebui sa isi depuna demisia in cel mai scurt timp sau, in cel mai rau caz, sa li se retraga functiile.

”Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept, persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimală, să demisioneze. A doua variantă democratică, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat Klaus Iohannis.

Ba mai mult, presedintele le-a marturisit jurnalistilor ca nu se va amesteca in actiunea magistratilor, deoarece este treaba judecatorilor sa stabileasca daca cele doua sunt vinovate pentru savarsirea unor fapte de coruptie,

”Nu mă antepronunţ prin această afirmaţie şi nu cunosc detaliile din dosar şi nu este treaba mea. Îmi doresc foarte mult să avem un guvern care nu este supus unor suspiciuni, un guvern care acţionează pentru România şi pentru români. Nu ştiu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate. Nici nu e treaba mea şi nu este nici treaba PSD să stabilească acest lucru. Vinovăţia se stabileşte de către judecători”, a mai spus Iohannis.

La final, Iohannis a adaugat ca “este păcat că PSD nu a înţeles nimic” din repetatele sale apeluri pentru întărirea statului de drept şi a avertizat că “această cale nu este cea bună”.

Leave a Reply