In momentul in care incepi o dieta, realizezi ca cele mai dificile momente sunt acelea in care foamea te doboara si nu stii ce snack-uri sa rontai pentru a o pacali

Cativa experti in nutritie au dezvaluit ca preparatele care iti ofera senzatia de satietate in astfel de situatii sunt cele care transmit anumite semnale creierului.

Carnea de pui, cea de porc sau vita sunt cele mai satioase si totodata, sarace in calorii, spun cercetatorii de la Universitatea din Warwick.

Prunele, piersicile, avocado si migdalele se numara si ele printre alimentele care potolesc foamea cel mai bine atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme.

Motivul? Se pare ca produsele enumerate mai sus contin o cantitate marita de aminoacizi

Aminoacizii precum arginina si lizina detin proprietatea de activare a celulelor nervoase numite tanicite, a caror rol este de a controla apetitul.

Expertul in neurostiinta, Nicholas Dale sustine ca nivelul de aminoacizi din corp si creier dupa o masa trimite un semnal creierului prin care transmite daca senzatia de satietate a fost satisfacuta sau nu.

“Tancitele, localizate in zona centrala a creierului, care controleaza greutatea joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de controlul greutatii si al sanatatii cuiva”, a adaugat Dale.

Leave a Reply