In secolul 20, vedetele de la Hollywood nu beneficiau de asa-zisele “glam squads”

Actrite din epoca de aur isi realizau singure machiajul, coafura si tot felul de trucuri (beauty hacks) menite sa le mentina tinere si sa dea bine pe sticla.

Avand in vedere ca la vremea aceea, Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn nu aveau la dispozitie procedure cosmetice avansate sau medici esteticieni specializati in tehnici care mai de care mai elaborate, acestea erau nevoite sa isi rezolve problemele legate de aspectul fizic de unele singure.

Castigatoarea unui premiu Oscar, Joan Crawford, isi spala ochii cu acid, isi aplica pe par o masca realizata din sase oua crude si se chinuia sa isi mentina aceeasi expresie faciala pentru a evita formarea ridurilor.

Secretele bizare ale rutinei sale de infrumusetare au fost explicate in detaliu chiar de ea, in cartea My Way of Life.

Una dintre cele mai socante tehnici era aceea de a-si aplica pe ochi acid boric, o solutie care ii mentinea trasatura cea mai de pret stralucitoare si limpede, spunea ea.

Colega ei de breasla, Marilyn Monroe folosea cinci nuante diferite de ruj pentru a obtine “boticul” perfect si isi cosea limonine in sutien pentru a da impresia ca are sfarcurile intarite.

Gloria Grahame isi indesa bumbac sub buza superioara pentru a masca o serie de operatii esuate, care i-au paralizat acea zona a fetei.

Marlene Dietrich isi presara praf de aur peste perucile emblematice.

Dietrich a fost una dintre cele mai bine platite actrite de la vremea aceea si ar fi avut o aventura cu JFK si tatal acestuia.

Audrey Hepburn avea grija ca tot timpul sa isi separe fiecare geana cu o agrafa de par, in special dupa ce isi aplica mascara.

Leave a Reply