Muzeul National de Istorie a Romaniei

Muzeul National de Istorie a Romaniei isi inchide portile

Conducerea si Primaria Sectorului 3 au demarat un proiect de consolidare al cladirii iar, care cel mai probabil, se va finaliza la finalul lui 2018.

Pentru a da startul lucrarilor, Ministerul Culturii i-a insarcinat pe cei de la conducerea Muzeului sa realizeze proiectul.

“Muzeul Național de Istorie a Romaniei a organizat un concurs de soluții și și-au făcut singuri proiectul. Noi așteptăm proiectul de la ei, după care vom lansa licitația de execuție”, a declarat Bogdan Stefan Trimbaciu.

Potrivit Libertatea, costurile lucrarilor se vor ridica la suma de 90 de milioane de euro, fond asigurat de catre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Proiectul va dura cel putin doi ani

“Există mari probleme în ceea ce privește depozitarea patrimoniului muzeelor. Un caz concret este Muzeul Național de Istorie a României. Tot acel patromoniu va trebui adăpostit undeva și am făcut, printr-un ordin de ministru, o echipă de proiect condusă de Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al MNIR, astfel încât, într-un timp rezonabil să avem un proiect pilot la nivelul zonei București, o hală dedicată obiectelor de patromoniu, în care fiecare din instituțiile care au nevoie sa aibă un loc dedicat în această hală, cu pază, cu microclimat, inclusiv cu laboratoare de restaurare și de cercetare dedicate. Sperăm să terminăm cât mai repede acest proiect pe hârtie și să-l trecem prin Guvern”, a declarat Ministrul Culturii Lucian Romașcanu.

Leave a Reply