Arhiepiscopia Targovistei a gasit o modalitate de-a dreptul inedita pentru a promova sarbatoarea Sfantului Nifon

Lacasul de cult pune la dispozitia credinciosilor nu mai putin de 200 de stick-uri de tip USB, pe care sunt imprimate chipul martirului.

“Stick-ul este lansat de Arhiepiscopia Târgovişte. Este o formă modernă de a promova imaginea Sfântului Nifon, sărbătoarea noastră. E normal ca biserica să utilizeze toate mijloacele de comunicare socială modernă pentru a promova valorile Evangheliei. Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, când a apărut tiparul, pe care Biserica l-a utilizat în misiunea ei. Stick-ul a fost special făcut pentru sărbătoarea Sf. Nifon. E vorba de 200 de bucăţi şi au fost date în dar unor participanţi la Sărbătoarea Sf. Nifon”, a dezvaluit Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte.

“Dacă ne uităm în istorie, atunci când a apărut tiparul, el a fost folosit în misiunea Bisericii. Noi spunem că tehnica este rodul minţii omului inspirată de către Dumnezeu. Biserica foloseşte aceşte mijloace de comunicare pentru ca mesajul creştin să fie receptat cât mai bine de către tinerii timpul nostru”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Sursa: Libertatea.ro

Leave a Reply