Avand in vedere scumpirea accizelor pentru carburanti care a intrat in vigoare de la 15 septembrie, mai multi soferi din Olt, Giurgiu si Ilfov prefera sa isi faca plinul la benzinariile din Teleorman, deoarece judetul din sudul tarii este singura regiune in care motorina costa in prezenta sub cinci lei pe litru.

Potrivit Observator, prin adoptarea acestei strategii, acestia economisesc pana la 200 de lei in cazul in care alimenteaza in jur de 500 de litri de motorina.

Desi anuntul oficial a fost facut la 15 septembrie, pretul motorinei si al benzinei a fost scumpit inca de la anuntarea proiectului legislativ de catre Ministerul Finantelor.

Datele publicate recent de catre Comisia Europeana arata ca pretul benzinei a crescut de la 4,579 lei pe litru la 4,688.

„În lipsa dialogului constructiv şi la presiunea absolut firească a firmelor de transport, probabil doar prin ample manifestări publice se pot rezolva aceste situaţii, iar transportatorii sunt oricând gata să reînceapă acţiunile de protest în toată ţara, după modelul celor organizate în 2016 din cauza tarifelor RCA”, au avertizat patronatele de profil.

Leave a Reply