O vanatoare de zile are loc in Germania, unde un grup de cercetatori amatori sunt determinati sa gaseasca cea mai valoroasa comoara ascunsa de catre nazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Trio-ul ambitios este convins ca salonul de chihlimbar al tarilor rusi este ascunsa intr-o grota din Hartenstein, langa Dresden.

Cativa oameni de stiinta al celui de-al Treilea Reich ar fi folosit grota ca si ascunzatoare in timpul razboiului, insa in mod misterios, orice referire sau dovada precum ca salonul de chihlimbar ar fi existat a disparut complet din evidentele oficiale.

Echipa formata din oamenii de stiinta Leonhard Blume, Günter Eckardt si Peter Lohr sunt de parere ca determinarea locatiei exacte a comorii reprezinta doar o chestiune de timp.

Lohr a folosit o tehnologie bazata pe sistem radar pentru a localiza capcanele si buncarele din pamant.

Acesta a scanat intreaga zona deluroasa din Harteinstein in septembrie dupa ce Lohr ar fi primit o informatie precum ca salonul ar zace acolo.

Realizata in intregime din chihlimbar, aur si alte pietre pretioasa, salonul a reprezentat o opera de arta de inspiratie baroque, descrisa de catre nemti “A Opta Minune a Lumii Moderne”.

Opera a fost începută în 1701 la dorinţa consoartei regelui prusac Frederic I, Sophia Charlotte de Hanovra. Andreas Schlüter, un sculptor baroc de origine germană, a fost artistul însărcinat cu proiectarea camerei, aceasta fiind transpusă în realitate de un maestru al artizanatului în chihlimbar, Gottfried Wolfram, asistat de Ernst Schacht şi Gottfried Turau, scrie Descopera.ro.

 

Leave a Reply