Arheologii din Egipt au redeschis “mormantul blestemat” care gazduieste ramasitele celor care au construit Marea Piramida de la Giza.

Mormantul a fost descoperit de catre experti in urma cu 30 de ani, insa de abia acum autoritatile din Egipt au hotarat sa il deschida pentru public.

Lacasul de odihna a fost construit in urma cu 4.500 de ani si este situat la poalele muntilor, in zona “tribala” a Piramidei din Giza.

Biroul de Presa al Ministerului de Antichitati din Egipt a dezvaluit planul de redeschidere pe Instagram, prin intermediul unei fotografii cu descrierea: “Deschidem cimitirul muncitorilor de la Platoul Giza pentru vizitatori”.

Great Pyramid

Expertii si guvernul Egiptului au lucrat intens pentru a restaura situl arheologic, menit sa sporeasca turismul in zona.

Situl a fost sigilat de catre autoritati in anul 1990 iar, potrivit scrierilor din vremea aceea, mormantul ar fi fost blestemat de catre barbatul care a supervizat lucrarile cu scopul de a proteja lacasul de odihna al muncitorilor de hoti.

 

Leave a Reply