Razvan Ciobanu este, cu siguranta, unul dintre cei mai talentati creatori de moda din Romania iar, pe langa creativitatea iesita din comun atunci cand vine vorba de realizarea unor piese vestimentare unice, Razvan este cunoscut si pentru ambitia de care a dat dovada atunci cand a dat jos nu mai putin de 47 de kilograme.

In urma cu trei ani, designerul intrase intr-un con de umbra si parea ca nimic nu il mai poate salva.

Cariera nu era tocmai intr-un punct ideal iar la capitolul psihic, Razvan Ciobanu a realizat ca are nevoie de ajutor.

“Aveam o viata linistita. In prima faza am pierdut casa in care locuiam. Am pierdut-o deoarece a fost luata, dintr-o greseala si niste acte nefacute la timpul lor. Nu am avut puterea sa ma lupt in niciun fel, mai ales ca surpriza venea din partea unor prieteni foarte buni, a celor mai buni prieteni. Au urmat apoi masinile pe care le aveam si care au fost, tot asa, luate de un alt foarte bun prieten deoarece contractele de leasing erau pe firma lui, nu pe a mea. De aici a urmat o depresie lunga. De aici a inceput totul, asta se intampla in iulie 2009. Prin septembrie-octombie, nu ma mai puteam conecta la nimic. Eram precum o  leguma. Tin minte ca am stat la o buna prietena de-a mea, care nu imi mai este prietena in momentul de fata. Am zacut pe canapeaua ei cred ca mai bine de doua luni.[…] Nu ma puteam concentra pe nimic si sincer cred ca nici nu imi doream.”, povestea Razvan in anul 2009, aceeasi perioada in care a cazut intr-o depresie severa.

 

In 2015 insa, designerul a hotarat sa isi puna viata in ordine iar pentru asta trebuia sa inceapa de la capitolul “sanatate”.

Avand in vedere ca depresia si viata sedentara a impins acul cantarului la nu mai putin de 130 de kilograme, Razvan Ciobanu a hotarat sa ia masuri drastice.

In loc sa aleaga varianta simpla, cea a bypass-ului gastric, Razvan a hotarat sa urmeze calea grea.

Acesta s-a consultat cu un nutritionist si in nu mai putin de doi ani de zile s-a transformat intr-un alt om.

Leave a Reply