Adolf Hitler

Mai multe scrisori trimise de catre bucatarul personal al lui Adolf Hitler dezvaluie gusturile culinare extrem de bizare ale Fuhrerului.

Constanze Manziarly avea 23 de ani pe vremea cand a fost desemnata drept chef-ul personal al lui Hitler, care urma o dieta cel putin bizara prin anii 40’ si care a ramas alaturi de el pana la momentul suiciderii sale, in 1945.

In scrisorile adresate surorii sale, bucatarul se vaita si ii povestea femeii cat de frustrant este sa respecti dieta vegetariana adoptata de catre Hitler, in ciuda faptului ca ea urmase in trecut un curs de gatit preparate “raw”.

Intr-una dintre scrisori, Constanze povesteste cum fostul lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist i-ar fi cerut imposibilul si nu doar o data a avut senzatia de parca fostul lider nazist urmeaza sa o execute in secunda numarul doi.

Scrisorile au fost publicat de istoricul de origine austriaca Stefan Dietrich, care a obtinut materialele chiar de la sora lui Constanze.

Initial, Manziarly a vrut sa se angajeze ca si menajera, insa intre timp a decis sa urmeze cursurile unei institutii culinare.

Potrivit unor scrieri, Fuhrerul a devenit vegetarian in anul 1930.

Leave a Reply